Ingrediente
- Ingrediente:
- 500 g făină amestec tip 650+000
- 30 g drojdie proaspătă ( cu cât locul unde dospește aluatul e mai călduros, cu atât cantitatea de drojdie va fi mai mică )
- 20 g unt topit
- 20 ml lapte călduț
- 50 g măsline kalamata fără sâmburi
- 50 g măsline verzi fără sâmburi
- 6 linguri bulion de casă
- câteva frunze de busuioc, tocate
- apă călduță cât cuprinde ( cam 200-250 ml )
- o linguriță cu sare
Mod de preparare
Cernem făina într-un bol generos. Facem un cuib unde adăugăm drojdia dizolvată în apă, untul topit dar nu fierbinte, și laptele. Sarea o presărăm pe margine având grijă să nu ia contact direct cu drojdia.
Treptat adăugăm apa, frământând până vom obține un aluat compact. Lăsăm apoi să la dospit. Eu folosesc mereu un bol cu capac de la Tupperwere. Când aluatul a crescut, capacul se ridică singur.
Împărțim coca în două părți egale. O întindem ca și pentru tăiețeii de casă, dar nu chiar atât de subțire. Presărăm măslinele tăiate bucăți, apoi rulăm obținând o baghetă.
Ne mai jucăm puțin, iar din baghetă vom crea un melc arătos. :) Pentru aspectul rustic presărăm făină. Procedăm la fel și cu cealaltă pâinică, înlocuind măslinele cu bulionul și frunze de busuioc tocate. Eu am pus busuioc la congelator, însă puteți folosi și uscat.
Lăsăm pâinicile să mai dospească și în tavă. Vor ieși mai pufoase la interior, iar coaja va fi crocantă. Între timp încingem bine cuptorul.
Coacem pâinile la 180 de grade. Vreo 30-40 de minute ( depinde de cuptorul fiecăruia ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Specialități - pâine cu măsline - pâine cu bulion și busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|