Ingrediente
- apă cca. 350 ml.,
- făină albă de grâu Dobrogea 660 g,
- sare iodat 1 linguriță,
- zahăr 2 lingurițe,
- ulei de nucă 3 linguri,
- mix de mirodenii lemon herbs (pătrunjel, busuioc, oregano, cimbru, lămâiță) cca 2 g,
- drojdie uscată Dr. Oetker 1 plic.
Mod de preparare
Mărturiesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătăarie, Maricica, mașina de frământat și copt pâine. In recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează 180 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. După ce s-a terminat programul, mai lăsa-ți pâinica cca. 30 de minute, apoi o scoateți pe un șervet de bucătărie, o înveliți și o lăsați, dacă rezistați tentației, să se răcească ușor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casă cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|