Spectacolul toamnei--Dovleac umplut

Postat de adnia in Vita
14 Oct 2013 | 4296 vizualizari
Spectacolul toamnei--Dovleac umplut

Pentru mine, toamna a fost intotdeauna un sezon al reveriilor, al mirosului de gutui si mere, al razelor caldute de soare...cand eu deja suspin dupa zilele de vara! Si tot asa imi amintesc ce copil dificil am fost din punctul de vedere al alimentatiei, cand nu voiam sa mananc mai nimic...si cum se perindau prin fata ochilor mei fel de fel de bunatati, care mai de care mai atragatoare, dichisite si parfumate...iar eu, am descoperit dovleacul:)

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane):
  • 1 dovleac mediu
  • 300 g carne de vitel tocata fin
  • 2 cepe mici
  • 1 capatana usturoi marunt
  • 2-3 linguri ulei de masline presat la rece
  • 2-3 morcovi mici
  • 1/2 telina proaspata (sau una mai mica)
  • 1 sfecla rosie mica
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • 100 ml supa de legume
  • 1/2 lingurita pudra de ienibahar
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 praf nucsoara
  • 1/2 lingurita pudra de menta
  • 1/2 lingurita pudra de busuioc
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul

Se spala legumele, se curata si se taie cuburi, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie, sau se dau pe razatoarea mica

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie

Se spala dovleacul, se sterge cu un servet, apoi se taie pe lung, in 2 jumatati egale

Se scobeste cu grija, cu ajutorul unei linguri, se scot samburii si, daca alveola rezultata este prea mica, se largeste cu ajutorul aceleiasi linguri (atentie: nu se scobeste de tot, trebuie sa lasam coaja si margini de cca 2 cm de la coaja, astfel incat sa putem folosi dovleacul pe post de castron)

Se sareaza putin dovleacul si se stropeste cu putin ulei de masline presat la rece

Se aseaza jumatatile de dovleac intr-o tava simpla, cu cavitatile in sus si se introduc in cuptor 10 minute

Intre timp, se prepara umplutura: ceapa si suturoiul se calesc usor intr-o craticioara cu 1 lingura ulei de masline presat la rece.

Se adauga carnea si radacinoasele, se calesc toate impreuna cca 2 minute, se adauga supa si se lasa la fiert inca 15 minute

Se scoate dovleacul din cuptor si se acopera cu hartie de copt, dupa care se introduce din nou in cuptor pentru inca 20-25 minute, pana se inmoaie (rolul hartiei este acela de a preveni innegrirea dovleacului)

Dupa ce dovleacul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racorit.

Intre timp,se verifica compozitia de carne, se adauga restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper

Se umplu cavitatile dovleacului cu compozitia de mai sus si se mai da la cuptor inca 5 minute, sa se usuce putin deasupra.

Se scoate din cuptor, se transfera dovleacul pe un platou si se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat

Se serveste cald, ca atare, sau cu un sos de iaurt ori de rosii 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spectacolul toamnei--Dovleac umplut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gulaş de vită

Postat de Zamfira

Gulaş de vită

Feliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea...

Citeste continuarea

Mancare de vinete cu carne de vita

Postat de eumimi

Mancare de vinete cu carne de vita

Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2013, 18:33
la 14.10.2013, 18:36
Faina ideea de a umple un dovleac de placinta cu carne!!Am 3 dovlecei asa ca unul va urma reteta ta!!
la 14.10.2013, 18:40
la 14.10.2013, 18:41
e foarte gustos, sa stii!
la 14.10.2013, 18:46
minunat

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking