Dovlecei la cuptor

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
9 Iun 2010 | 8007 vizualizari
Dovlecei la cuptor

Reteta preluata de la Bucatarul maniac, doar ca eu am facut adaptarile necesare. Si asa nu le-a convenit :))), d-apoi daca nu puneam carne si branza. Imi mananca zilele gasca asta a mea:)))

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei micuti
  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • o cutie de ciuperci (400 gr)
  • rosii (eu am pus cherry, puteti pune rosii normale - de parca ar fi si nebune:)) )
  • 200 gr bacon
  • cascaval (eu am pus cas)
  • sare, piper, rozmarin
  • cateva masline

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul.

Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca .

Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si restul ingredientelor si se calesc aprox 10 minute. Se adauga sare, piper, rozmarin (eu am pus putin). In reteta bucatarului scria si patrunjel dar eu nu am pus.

Cu amestecul acesta umplem jumatatile de dovleac si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Asezam deasupra rosiile si cateva masline.

Acum..nu stiu eu cate grade la ora prinde cuptorul maniacului :))) ca la el scria ca le bagam 10 min la cuptor, dar la mine in 10 minute nici macar nu apuca sa se incalzeasca;))) asa ca eu le-am lasat la cuptor 1 ora si 30 minute. Inainte cu 20 min de final am plasat deasupra bucati de cas proaspat.

  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Postat de katty

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul...

Citeste continuarea

Crap pe pat de legume, la cuptor

Postat de oanapl

Crap pe pat de legume, la cuptor

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se spală legumele, se curăță, se taie felii și se pun în tavă. Se spală peștele și se usucă cu șervețele de bucătărie. Se unge cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2010, 07:55
Mai Gabitzule da ce nu le-a convenit ,ca sunt o bunatate?
la 09.06.2010, 07:57
ANAAA! Legume??? Glumesti? )). Au mancat toti, deci a fost bun..dar nu au exclamat ca atunci cand fac o tochitura de porc )
la 09.06.2010, 08:02
Daca au mancat e bine ,au mai inghitit o vitamina !
la 09.06.2010, 08:16
mai gaby, nu sti si tu ca cea mai buna leguma e porcul
la 09.06.2010, 08:37
cunosc,cunosc.......si george este la fel.............carne taticu la greu............sunt minunati gaby iar eu sunt inebunita dupa dovlecei......bun,bun.............5 furcu........

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking