Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci

Postat de diaconta in Piine
13 Ian 2013 | 5466 vizualizari
Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • O lingurita sare
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • vanilie
  • Lapte (aproximativ 150 ml)

Pentru umplutura:

  • 600 gr brânza dulce de vaci
  • 2-3 linguri zahar
  • 150 ml iaurt grecesc
  • Vanilie
  • Stafide
  • Rom
  • Coaja de lamâie

Pentru uns:

  • Un galbenus de ou+lapte

Mod de preparare

Drojdia am amestecat-o cu o lingutita de zahar,una de faina si putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu untul moale(nu topit) taiat bucatele.

Am pus apoi sarea,zaharul si vanilia.

Ouale batute le-am amestecat cu iaurtul.

Am pus in mijlocul fainii drojdia dospita si amestecul de oua cu iaurt.

Am adaugat cate putin lapte caldut si am framantat un aluat care nu trebuie sa fie prea moale.

Am framantat pana când am obtinut un aluat nelipicios.

Am lasat la dospit într-un loc caldut.

Pentru umplutura am pus stafidele la înmuiat  cu rom.

Brânza am amestecat-o cu zaharul,iaurtul,aromele si la final stafidele scurse de rom.

Brânza mea a fost foarte dulce deci nu a fost nevoie de prea mult zahar.

Când aluatul a dospit l-am împartit în doua bucati.Din prima  bucata am întins o foaie subtire,am pus peste ea crema de brânza,am ralat-o si apoi am rasucit-o sub forma unui melc (spirala).

Am pus într-o forma de tort în care am pus hârtie de copt,am acoperit cu un prosop si am mai lasat sa dospeasca.

Dupa ce a mai crescut compozitia,am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am dat la cuptor pentru 40-50 de minute pâna se rimeneste si aluatul este copt.

Din aluatul ramas am facut niste minibaghete umplute cu brânza.

O sa va dati seama mai bine din poze cum am procedat.

Am întins o foaie subtire si am taiat dreptunghiuri.Pe jumatate de dreptunghi am taiat fâşii.Pe restul am pus umplutura de brânza,am închis capetele,am rulat.

Fâşiile taiate,le-am rasucit si apoi le-am trecut peste ruloul format.

Este cam la fel ca si la pariziene,doar ca am rasucit fâşiile taiatesau unele le-am împletit.

Le-am acoperit si le-am mai lasat sa dospeasca.Apoi le-am uns cu galbenus de ou si le-am dat la cuptor 40 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (59)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi cu mac

Postat de mirela0911

Covrigi cu mac

Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune 100 ml lapte caldut, se amesteca cu zaharul si cele 2 lg faina apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa...

Citeste continuarea

Turte la tigaie

Postat de MotanLaOale

Turte la tigaie

Este aluat de paine si se face ca la reteta mea "Paine de casa". Dupa ce creste aluatul se imparte in 4 parti si se fac bile. Se unge blatul cu ulei si se intinde prima bila cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 11:15
Ce frumos arata!
la 13.01.2013, 11:25
Si frumoase si bune!
la 13.01.2013, 11:30
Imi vine sa mananc ecranul,asa bine arata...
la 13.01.2013, 11:32
si eu...si eu...VREAU
la 13.01.2013, 11:40
bune rau

Vezi toate comentariile (59)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking