Ingrediente
- Paste spirale Băneasa din grâu dur cca. 300 g.
- Bacon cubulețe 125 g,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Ardei kapia roșu 1 bucată,
- Apio 1 tijă,
- Fenicul cca. 100 g,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Ceapă verde 2 fire,
- Usturoi verde 2 fire,
- Smântână de gătit 200 ml,
- Sare iodată 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 linguriță,
- Rozmarin 1 crenguță,
- Parmesan ras 2 linguri
Mod de preparare
Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.
Se asezonează de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și rozmarinul. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu bacon si legume – one pot pasta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|