Spirale cu bacon si legume – one pot pasta

Postat de panacris in Fusilli
11 Mar 2016 | 5831 vizualizari
Spirale cu bacon si legume – one pot pasta

Cristina Toth, m-a provocat http://divainbucatarie.ro/concursuri/concurs-paste-cu-ce-avem/. Pastele sunt preferatele mele, nu mi-a trebuit prea mult timp să accept participarea la concurs. Am cercetat și  am descoperit o variantă mult mai rapidă și la îndemâna oricui. Nu trebuie mare pricepere ;) ! Corina Ureche, adică http://corinaureche.ro/?s=one+pot+pasta, m-a virusat :D. Îi mulțumesc și pe această cale. După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, legume, bacon și brânză

Ingrediente

  • Paste spirale Băneasa din grâu dur cca. 300 g.
  • Bacon cubulețe 125 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ardei kapia roșu 1 bucată,
  • Apio 1 tijă,
  • Fenicul cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Parmesan ras 2 linguri

Mod de preparare

Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.

Se asezonează de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și rozmarinul. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu bacon si legume – one pot pasta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fusili tricolore bolognese

Postat de katty

Fusili tricolore bolognese

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant...

Citeste continuarea

Fusilli cu ton si rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Fusilli cu ton si rosii

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand dau in clocote se pun pastele, fierbandu-se conform indicatiilor de pe pachet, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Se unge o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2016, 18:08
Sunt mortales!! Chiar as manca o portie!
la 11.03.2016, 18:10
Tare bune! Succes la concurs!
la 11.03.2016, 18:16
foarte bune
la 11.03.2016, 18:30
imi plac la nebunie!
la 11.03.2016, 18:46
Bune rău!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking