Spirale cu bacon si legume – one pot pasta

Postat de panacris in Fusilli
11 Mar 2016 | 5821 vizualizari
Spirale cu bacon si legume – one pot pasta

Cristina Toth, m-a provocat http://divainbucatarie.ro/concursuri/concurs-paste-cu-ce-avem/. Pastele sunt preferatele mele, nu mi-a trebuit prea mult timp să accept participarea la concurs. Am cercetat și  am descoperit o variantă mult mai rapidă și la îndemâna oricui. Nu trebuie mare pricepere ;) ! Corina Ureche, adică http://corinaureche.ro/?s=one+pot+pasta, m-a virusat :D. Îi mulțumesc și pe această cale. După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, legume, bacon și brânză

Ingrediente

  • Paste spirale Băneasa din grâu dur cca. 300 g.
  • Bacon cubulețe 125 g,
  • Ceapă roșie 1 bucată,
  • Ardei kapia roșu 1 bucată,
  • Apio 1 tijă,
  • Fenicul cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Rozmarin 1 crenguță,
  • Parmesan ras 2 linguri

Mod de preparare

Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.

Se asezonează de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și rozmarinul. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu bacon si legume – one pot pasta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu sunculita si oua

Postat de mirela0911

Paste cu sunculita si oua

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se pune uleiul sa se incinga apoi sunculita sa se rumeneasca. Cand este aproape gata, se toarna un...

Citeste continuarea

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Postat de mirela0911

Fusilli cu pui, legume si branza de burduf, in lapte

Se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in cubulete potrivite.  Ardeii se spala si se taie fasii. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul iute se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2016, 18:08
Sunt mortales!! Chiar as manca o portie!
la 11.03.2016, 18:10
Tare bune! Succes la concurs!
la 11.03.2016, 18:16
foarte bune
la 11.03.2016, 18:30
imi plac la nebunie!
la 11.03.2016, 18:46
Bune rău!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking