Ingrediente
- Aluat:
- 150 g iaurt
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 75 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- Pentru uns:
- 25 g unt topit
- Umplutura:
- 75 g stafide
- 50 g zahar
- 2 lingurite scortisoara
- Glazura:
- 175 g zahar pudra
- 2-3 linguri apa fierbinte
- In plus mai avem nevoie de :
- 3-4 linguri lapte pentru uns spiralele
Mod de preparare
Amestecam bine iaurtul cu laptele, uleiul, zaharul si vanilia.
Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste amestecul cu iaurt. Adaugam un praf de sare iar apoi framantam repede un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. Daca mai este nevoie se mai poate adauga faina.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si intindem un dreptunghi.
Ungem aluatul cu untul topit iar apoi presaram zaharul amestecat cu scortisoara. Presaram stafidele pe toata suprafata aluatului. Se pot folosi si migdale tocate sau nuca.
Rulam aluatul cu grija, formand un sul. Taiem bucati de ~2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit sau folosind o ata pe care o trecem pe sub sulul de aluat.
Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu lapte.
Dam la cuptor, la foc potrivit 15-20 de minute.
Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu apa fierbinte si omogenizam. Punem glazura pe spiralele fierbinti.
Lasam sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu iaurt si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|