Ingrediente
- 500 gr faina
- 1\2 cub drodie proaspata
- 1 lingura miere de albine
- 2 linguri zahar
- 250 ml apa
- 1 lingura scortisoara
- 3 linguri margarina topita
- un varf sare
- zahar pudra
Mod de preparare
Incepem prin a pregati maiaua.Amestecam drojdia cu zaharul pana ce va deveni o pasta albicioasa.Adaugam apoi 2 linguri faina si apa calduta.Lasam drojdia acoperita 15 -20 minute.
Intr-un bol,punem restul de faina,margarina topita,mierea,sarea,scortisoara si maiaua.Framantam bine aluatul pana ce va deveni nelipicios .
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.
Cand aluatul a dospit ,il mai framantam putin si facand un sul ,taiem cu un cutit bucati din aluat.
Fiecare bucata o rulam sub forma unui snur si apoi rulam formand o spirala.
Spiralele formate se mai lasa la dospit 10-15 minute.
Le dam apoi la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce spiralele se rumenesc frumos la suprafata.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra !
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|