Spirale ( de post)

Postat de caroline in Mancaruri de post
17 Noi 2013 | 9208 vizualizari
Spirale ( de post)

Numai bune cand ti-e pofta de ceva bun si tii post.Sunt atit de pufoase...le recomand si va servesc cu drag >:D

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1\2 cub drodie proaspata
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 linguri margarina topita
  • un varf sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Incepem prin a pregati maiaua.Amestecam drojdia cu zaharul pana ce va deveni o pasta albicioasa.Adaugam apoi 2 linguri faina si apa calduta.Lasam drojdia acoperita 15 -20 minute.

Intr-un bol,punem restul de faina,margarina topita,mierea,sarea,scortisoara si maiaua.Framantam bine aluatul pana ce va deveni nelipicios . 

Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Cand aluatul a dospit ,il mai framantam putin si facand un sul ,taiem cu un cutit bucati din aluat.

Fiecare bucata o rulam sub forma unui snur si apoi rulam formand o spirala.

Spiralele formate se mai lasa la dospit 10-15 minute.

Le dam apoi la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce spiralele se rumenesc frumos la suprafata.

Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale cu ciuperci

Postat de TAB1TA

Sarmale cu ciuperci

Orezul se pune la inmuiat in apa cat sa-l acopere. Daca varza e prea sarata se clateste in cateva ape.  Se desfac foile de varza.  Frunzele exterioare se arunca daca e...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

Postat de rhapsody

Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine. 3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2013, 22:25
Minunate!!!! Iau si eu doua pt servici
la 17.11.2013, 22:27
Foarte bune!
la 17.11.2013, 22:29
la 17.11.2013, 22:29
la 17.11.2013, 22:31
frumoase!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking