Ingrediente
- Iti trebuie pentru sirop:
- -100 gr zahar;
- - putina apa;
- Iti trebuie pentru crema:
- - 5 oua mici;
- - 100 gr zahar;
- - 400 ml lapte;
- - semintele de la un baton de vanilie;
- - putina sare;
- - coaja de la o portocala mica
Mod de preparare
Pui intr-un vas de inox zaharul si apa, si lasi la fiert pana se obtine un sirop usor maroniu. Lasi la racit.
Separat, pui laptele la incalzit, adaugi in el semintele de la batonul de vanilie, se lasi sa se infuzeze aroma.
Amesteci ouale cu zaharul, sarea si coaja de portocala rasa fin. Treptat adaugi laptele aromat.
Torni amestecul peste siropul de zahar care intre timp, s-a intarit. Pui vasul cu intreaga compozitie, intr-o tava cu apa si bagi la cuptorul incins pentru 20-25 minute, la foc potrivit.
Lasi sa se raceasca si rastoarni pe un platou, pui la frigider pentru 1-2 ore, apoi portionezi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta din crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|