Ingrediente
Crema de zahar ars:
- 15 linguri de zahar pentru a carameliza si tapeta cratita
- 10 oua
- 7 linguri zahar
- 1 litru lapte
- 1 zahar vanilat
Blatul:
- 5 oua
- 5 lg zahar
- 5 lg faina
- 1 plic zahar vanilat
Pentru a orna tortul:
- 200 ml frisca
- crantz facut din zahar ars si alune
- bulinute albe - rafaello
Mod de preparare
Cele 15 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza o cratita de care sa nu va fie mila ca o stricati.
Crema: Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele si se torna in cratita tapetata cu zaharul caramelizat. Si se pune la cuptor minim 30 minute. Crema este gata cand s-a inchegat.
Baltul: se separa ouale, semixeaza albusurile spuma tare, se adauga zaharul si valinia. Apoi se adauga faina, si se amesca cu o lingura de sus in jos.Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou, si se coace aproximativ 30 minute. este gata cand trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, apoi se pune cratita in frigider, si se lasa sa stea de seara pana dimineata.
Apoi se rastoarna si se lasa cratita deasupra in vreo 2 ore sa se insiropeze bine blatul de tort cu siropul de zahar ars.
Se topeste putin zahar intr-o cratita mica si se adauga alunele. se toarna amestecul pe o hartie de copt si e lasa la racit pt a se intari. Apoi se marunteste bine, si e gata crantzul!
se orneaza tortul dupa preferinta.
eu am avut rafaello si le-am facut mai mici, cateva pt a orna tortul ..dar fara cocos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|