Tort cu crema de zmeura si ciocolata

Postat de Ela68 in Torturi
21 Feb 2013 | 10307 vizualizari
Tort cu crema de zmeura si ciocolata

Ketona din zmeurica sper sa-si faca treaba si sa nu ne ingrasam de la o feliuta din acest minunat tort.

Ingrediente

  • Blat :
  • 4 oua,
  • 1 lingura ulei,
  • 230 gr zahar ,
  • 2 linguri cacao,
  • 5 linguri faina,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 50 gr ciocolata.
  • Crema de ciocolata :
  • 250 ml frisca lichida,
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • Crema de zmeura :
  • sirop de zmeura din 500 gr zmeura si 200 gr zahar,
  • 400 gr iaurt gras,
  • 100 gr zahar,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 foi gelatina.
  • Siropul :
  • 125 gr zahar cu 250 ml apa, sau preparat din zahar ars
  • Jeleul de zmeura :
  • 250 ml sirop de zmeura ( cel pe care l-am oprit ),
  • 2 linguri de zahar,
  • 1 foaie de gelatina.

Mod de preparare

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cele doua linguri de cacao, amestecandu-le usor cu un tel, apoi ciocolata rupta in bucatele mici.Se toarna aluatul intr-o forma de 24 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 30-40 min in cuptorul preincalzit. Apoi se lasa la racit si se imparte in doua.

Crema de ciocolata : Se pun pe foc mic  ingredientele pana la topirea ciocolatei,amestecand continuu,(fara a ajunge la punctul de fierbere), se lasa la racit si se mixeaza.

Crema de zmeura : Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura si zaharul si se fierb 10 minute.

Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura.

Continuam prepararea cremei. Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. Iaurtul, se amesteca cu zaharul . Se adauga doua linguri peste gelatina calda, dupa care turnam gelatina cu cele doua linguri de iaurt in toata compozitia de iaurt. Preparam frisca, apoi o adaugam peste iaurt.

Se opresc 250 ml sirop de zmeura pentru jeleul de deasupra, iar ce ramane amestecam cu crema de iaurt si frisca.

Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam crema de iaurt peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste. Punem cateva zmeurici deasupra ( eu am avut si cateva afine ) apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam, urmand deasupra crema de ciocolata. Dam din nou la frigider pana ce crema de ciocolata se intareste.

Jeleul de deasupra : Se incalzeste sucul, se adauga zaharul si gelatina hidratata. Cand incepe sa se raceasca si prinde consistenta se toarna peste crema de ciocolata si se pune in frigider pana se intareste.

Se orneaza cu "pastilute" de ciocolata alba peste care punem cate-o zmeurica si eventual cateva frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Iata cum se prepara Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000) Blat cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Iata cum se prepara Reteta de tort de Sf.Gheorghe Blat : Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2013, 13:57
frumos tort
la 21.02.2013, 14:02
Delicios!
la 21.02.2013, 14:05
ce bine arata
la 21.02.2013, 14:21
foarte mult imi place
la 21.02.2013, 14:39
Zmeura,ciocolata mmmmmmmmmm ...........bun!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking