Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata

Postat de rocsi_1612 in Torturi
6 Aug 2012 | 4754 vizualizari
Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata

Un tort facut cu mult drag pentru mine si iubitul meu.Astazi implinim si noi cativa anisori de cand suntem impreuna si am zis ca nu e nimic mai potrivit decat ceva dulce ca sa nu uitam niciodata ziua in care am pornit spre aceasta poveste de iubire.La multi ani iubitu, la multi ani pentru noi!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 1 lingura unt
  • ½ cana de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • 130 gr frisca lichida
  • Crema cu zmeura:
  • 200 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 gr zmeura
  • 1 plic cappucino
  • 2-3 linguri frisca batuta
  • piscoturi

Mod de preparare

Blatul: Topim untul 20 de secunde la microunde si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul . Incorporam untul topit si extractul de vanilie. Praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua. La sfarsit incorporam faina. Ungem o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul incins. Lasam blatul pana este copt(facem testul cu scobitoarea), apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.  

Crema de ciocolata: Rupem ciocolata bucatele mici si o punem intr-un bol. Peste turnam frisca lichida. Asezam vasul pe baie de aburi pana ciocolata este topita bine. Dam vasul la frigider sa se raceasca continutul cu ciocolata si sa se intareasca putin. Il scoatem mai apoi si mixam pana crema se ingroasa.  

Crema cu zmeura: Mascarponele impreuna cu branza de vaci le mixam pana devin crema. O indulcim cu zaharul pudra. Ii dam aroma cu zaharul vanilat si extractul de vanilie.  

Asamblare:Pregatim un cappucino conform instructiunilor si il lasam sa se racoreasca cat sa fie caldut.

Taiem blatul in doua (aici eu l-am taiat cam stramb, asa ca sa ma scuzati :) si sa nu ma certati prea tare). Tapetam cu folie o tava detasabila. Asezam prima foaie si o insiropam. Punem jumatate din crema de branza, apoi zmeura (oprim cateva pentru ornat) si restul de crema de branza. Insiropam si al 2 lea blat si il asezm peste crema de branza. Deasupra punem crema de ciocolata si o intindem uniform cu o spatula. Dam la rece cam 30 de minute. Il scoatem apoi pe un platou, deasupra asezam zmeura, iar pe margini punem piscoturi taiate pe jumatate si unse cu putina frisca ca sa stea lipite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, zmeura si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (69)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Postat de momo121

Desert tort aniversar Pat Patrouille

Pentru blatul de vanilie:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2012, 10:57
la 06.08.2012, 10:57
un deliciu!prima servita
la 06.08.2012, 10:58
ce frumos
la 06.08.2012, 11:01
super, inimioara e comestibila?
la 06.08.2012, 11:02
foarte frumos arata!

Vezi toate comentariile (69)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking