Stelute cu gem

Postat de susu in Dulciuri
24 Mar 2010 | 3317 vizualizari
Stelute cu gem

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri suc de portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Ingrediente umplutura:
  • 200 g gem de portocale
  • Sucul unei portocale  

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele, se infasoara in folie alimentara si se tine la frigider 2 ore. Se intinde o foaie de 3 mm grosime si se taie cu forma stelute. La jumatate dintre ele se gaureste centrul cu ajutorul unui paharel. Se coc la cuptor circa 10 minute. Stelutele intregi se ung cu un strat subtire de gem si se lipesc cu stelutele gaurite.

Se incalzeste pe aburi restul de gem si se amesteca cu sucul de portocale. Cu acest amestec cald inca se umplu gaurile stelutelor. Se servesc pe felii de portocale coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stelute cu gem

Postat de daniastefania

Stelute cu gem

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Taiem aluatul in patratele. Fiecare patrat se cresteaza in cele patru margini. In mijlocul fiecarui patrat punem o lingurita de gem. Dam fiecarui patrat...

Citeste continuarea

Pariziene cu capsuni si cocos

Postat de papabundetot

Pariziene cu capsuni si cocos

Aluatul :Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2010, 10:37
Cred ca sunt tare aromate.
la 24.03.2010, 11:56
Ce bine arata fursecurile!
Am si eu o intrebare, portocala coapta nu este amara? am incercat si eu intr-un cheesecake sa pun bucati de portocale si erau amare rau la gust. De atunci nu am mai avut curaj sa pun portocale in prajituri (folosesc doar sucul)
la 24.03.2010, 13:08
ce bine arat super,felicitari
la 24.03.2010, 13:40
Aceste fursecuri au iesit foarte bune si deloc amare insa ai dreptate in legatura cu portocalele. Aici am folosit coaja de portocale in aluat si nu se simte iar gemul se amesteca cu sucul care este dulceag. Printre retetele mele am si o prajitura cu portocale la care eu am adaugat in plus coaja de portocala fata de cat era in reteta pentru mai multa aroma. A iesit intradevar putin amaruie dar extraordinar de buna. Daca nu ti-au placut inseamna ca nu sunt pe gustul tau si mai bine nu folosesti insa sunt multe checuri si prajiturele cu fructe confiate, coaja de portocala chiar bucati mai mari fata de coaja rasa care nu se simte asa mult. Mie una imi place conbinatia de dulce cu amar si sunt multe retete chinezesti in care se foloseste dulce- amar -sarat si ies delicioase. Depinde foarte mult de gust.
la 24.03.2010, 18:55
o sa fac si eu... la favorite

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking