Stelute cu rom

Postat de yafa in Prajituri
16 Sep 2010 | 4186 vizualizari
Stelute cu rom

Aproape de baba cu rom, aproape de savarine, prajiturele astea sunt unele din preferatele mele, sper sa va placa si voua!

Ingrediente

  •  4 oua
  •  240g de faina
  •  40g de unt
  • 4 linguri de lapte
  • 1 praf de sare
  • 120g de zahar pudra
  • 6g de praf de copt 
  • 200g de zahar
  • 6 linguri de rom
  • 4 linguri de apa
  • 200ml de frisca
  • fructe pentru decor

Mod de preparare


Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia rezultata in forme unse cu unt sau de silicon. Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C.

Pregatim siropul pe foc pana cand se ingroasa putin si zaharul este tot dizolvat.

Scoatem prajiturelele din forme pe un grilaj si le lasam sa se racoreasca putin, cu ajutorul unui cutit ascutit facem o scobitura in mijlocul fiecarei stelute si o umplem cu siropul de rom. Imbibam cu siropul ramas restul prajiturii.

Batem frisca si asezam in scobitura, decoram cu fructe.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu rom" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza

Umplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de...

Citeste continuarea

Desert Mucenici Moldovenesti

Postat de Oana

Desert Mucenici Moldovenesti

Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2010, 22:13
ingenioasa idee!o prajiturica tare '' vesela '' !
la 16.09.2010, 22:21
pe cat de frumoasa sunt convinsa ca tot atat de buna..............
la 16.09.2010, 22:22
Am venit cu 5 furculite sa pap din prajiturica asta!
la 16.09.2010, 22:22
buna....
la 16.09.2010, 22:36
Multumesc fetelor, ca deobicei sunteti tare dragute, va servesc cu mare drag

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking