Stir-fry cu legume chinezești

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
27 Feb 2013 | 5040 vizualizari
Stir-fry cu legume chinezești

Un preparat rapid, simplu, delicios

Ingrediente

  • 1 bak choy (varză chinezească) desfăcută în bucăți
  • 150 grame mazăre păstăi (snow peas sau sugar snap peas)
  • 1 morcov mediu, fără coajă, tăiat julienne
  • 4 frunze de varză savoy, fără pețiol, frunzele tăiate fâșii
  • 1/2 ardei roșu tăiat julienne
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 3 căței de usturoi, tăiati fin
  • 1 fir de ceapă verde pentru ornat
  • ulei de măsline
  • sare/piper

Mod de preparare

Într-o lingură de ulei de măsline se sotează bak choy la foc mediu pentru 5-6 minute. Se scoate pe o farfurie. 

Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline în wok, se adaugă ardeiul, morcovul și usturoiul. Se gătesc 1-2 minute până când usturoiul prinde culoare. Se adaugă mazărea și varza savoy, se mai gătesc 1 minut, până când mazărea devine crocantă și are o culoare verde intens. 

Se adaugă bak choy înapoi în wok, se stropește cu suc de lămâie, se adaugă sare și piper după gust și, dacă mai este cazul, încă puțin ulei de măsline. Se amestecă bine și se lasă pe foc încă 1 minut, până când bak choy s-a reîncălzit. 

Se ornează cu ceapă verde.

Se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry cu legume chinezești" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Postat de rocsi_1612

Dovlecel cu rosii si mozzarela

Spalam dovlecelul, il curatam si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Le saram iar apa ce o lasa o tamponam cu niste servetele.  Rosiile le spalam, scoatem cotoarele si le feliem....

Citeste continuarea

Rosii umplute cu crema de oua

Postat de caroline

Rosii umplute cu crema de oua

Rosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte.  Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 11:20
la 27.02.2013, 11:23
Ştiu că nu-i normal să spun asta, dar, dacă-s nepriceput la beţişoare, pot primi derogare pentru furculiţă, nu?
Altfel, arată minunat.
la 27.02.2013, 11:26
Că-i cu bețișoare sau cu furculița nu prea contează, atâta timp cât mancarea ajunge unde trebuie!
la 27.02.2013, 11:26
Mulţumesc Motan!
la 27.02.2013, 11:36

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking