Ingrediente
- Ingrediente Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj
- 1 pachet aluat foietaj (800g)
- 3 plicuri praf de budinca cu aroma de vanilie
- 1 l lapte
- 500 g visine fara samburi
- 8+6 tablete indulcitor de la Lidl am avut eu
- 300 ml apa
Mod de preparare
Cum se prepara Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj
Lasam aluatul sa se dezghete.
800 ml lapte se pune la fiert.
200ml lapte se amesteca cu 2 plicuri budinca.
Cand laptele a inceput sa fiarba, se da deoparte, se adauga indulcitorul si budinca, amestecand cu un tel. Dam din nou pe flacara si amestecam continuu pana se ingroasa.
Punem visinele la foc cu 200 ml apa si 6 tablete indulcitor. Cand au inceput sa fiarba, turnam 1 plic budinca amestecat cu 100 ml apa. Amestecam cu o paleta pana se ingroasa.
Acoperim budincile cu folie si lasam sa se raceasca. Preincalzim cuptorul la 200°.
Aluatul il intindem putin, il taiem in 4, punem budinca de vanilie pe mijloc, deasupra punem budinca de visine, tragem parte peste parte formand un sul, presand capetele cu degetele, pentru a se lipi. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, crestam usor din loc in loc, ungem cu ou si dam la cuptorul preincalzit, pentru 40 minute. Temperatura de coacere este 200°. La mine a curs putina budinca in timpul coacerii, dar a fost delicioasa cand s-a racit.
Lasam sa se raceasca strudelul, portionam si mancam cu placere,cu totii (pentru ca nu se simte lipsa zaharului).
Incearca si reteta de Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie, un desert foarte fraged si gustos sau varianta de Strudel cu visine si zmeura, foarte aromat si bun.
Iti recomandam si reteta de Strudele de post cu mere.
Pofta buna!🤗
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|