Ingrediente
- mere ionatan 1000 g,
- dovleac ptr placinta (cca. 500g),
- coaja de lamaie,
- zahar 250 g,
- scortisoara macinata 2 lingurite,
- zahar vanilinat 2 plicuri,
- foi de placinta 1 pachet,
- margarina 100 g.
Mod de preparare
Se curata merele si dovleacul, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste margarina, se ung cate trei foi de placinta cu margarina, se pune umplutura de mere si dovleac, se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Se obtin 4 rulori, care se ung cu margarina topita ramas, si se introduc in cuptorul preincins, cca 30 de minute la foc mediu. Strudelul se serveste rece sau cald, presarat cu zahar pudra sau sos de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|