Strudel cu pere si crema

Postat de mon in Prajituri
10 Feb 2012 | 3317 vizualizari
Strudel cu pere si crema

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj  (450 g)
  • 4 pere
  • 8 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf budinca de vanilie

Mod de preparare

Lasam la dezghetat foile si cand sunt inca foarte reci le asezam pe un platou mare si le taiem pe fiecare in doua. Doua dintre foi le taiem in forma de gratar.

Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, doar ca in loc de lapte folosim apa (apa,zahar vanilat, 3 linguri de zahar). Dupa ce este gata lasam budinca la racit.

Curatam perele si le taiem cuburi. Intr-un vas caramelizam untul cu 5 linguri de zahar, iar cand caramelul are inca o culoare deschisa punem perele si lasam pe foc pana se formeaza din nou caramelul. Amesteci intre timp si lasi sa se raceasca

Asezam in tava hartie de copt si cele 2 foi necrestate, punem budinca si perele apoi inchidem cu foile gratar. Presam marginile sa nu iasa umplutura. Dam strudelul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu pere si crema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura ''Seara tarziu''

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura ''Seara tarziu''

Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat...

Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de merisor67

Desert prajitura Snickers

Pentru blat , batem albusurile spuma cu putina sare (eu folosesc telul), apoi adaugam treptat zaharul pe care il rasnim sa se topeasca mai rapid, alternand cu zeama de lamaie. Zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2012, 18:49
la 10.02.2012, 19:36
la 10.02.2012, 20:19
mmm bun!!!
la 10.02.2012, 20:25
ce bunatate!
la 10.02.2012, 20:32

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking