Strudel impletit cu mere si nuci

Postat de epurasha2bb in Prajituri
10 Mai 2010 | 5525 vizualizari
Strudel impletit cu mere si nuci

ceva bun pt. Deea ce am facut acum in weekend

Ingrediente

  • 1 galbenus crud de ou
  • 150 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 1 ceasca de zahar
  • 3 linguri de scortisoara
  • 3 linguri iaurt simplu Cremoso
  • faina cat cuprinde
  • 1 farfurie adanca de mere rase
  • miez de nuca(cam 15 nuci)

Mod de preparare

Se da pe razatoare untul rece si se amesteca cu faina, galbenusul , zaharul si scortisoara.Amestecam bine si mai adaugam faina cernuta dupa caz si apoi adaugam iaurtul  si iar putina faina.Cand aluatul framantat e moale si pufos, nelipicios ci doar elastic.

Lasam putin la rece si intre timp  calim putin intr-o craticioara merele rase cu o lingura de zahar si 2 linguri de scortisoara.Nu lasam mult doar cat sa se maroneasca putin si sa mai scurgem zeama din ele. Adaugam miezul de nuca macinat marunt dar nu chiar praf.Apoi intindem o foaie subtire de aluat rece si taiem marginile astfel incat sa obtinem un patrat mare.Pe mijloc asezam merele calite cu nuca iar marginile le taiem cu dosul cutitului in bentite mici paralele , ideal e sa  fie putin oblice.

Bentitele de pe margine se impletesc peste umplutura pur si simplu dand una peste alta si lipindu-le apoi de marginea opusa.Se dau la cuptor intr-o tava cu hartie de copt cam 30 de minute in functie de cuptor mai mult sau mai putin.Eu am avut un cuptor electric si am bagat la 200 gr intai pe gratarul de sus apoi pe cel de jos cate 15 min.

Se serveste pudrat cu zahar si e un succes garantat!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel impletit cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu visine

Postat de licurici_lra

Desert prajitura cu visine

  Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...

Citeste continuarea

Turtă dulce pentru Crăciun

Postat de gabrielacuisine

Turtă dulce pentru Crăciun

Acum eu o sa contrazic putin ce a spus domnul Bucatar maniac, dar nu este regula. Dansul spune ca aluatul trebuie pregatit cu o seara inainte pentru ca este cam greu de lucrat, fiind un pic...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2010, 13:54
la 10.05.2010, 13:56
la 10.05.2010, 14:18
roberta acum am papat si vreau desert de la tine
la 10.05.2010, 14:33
ce frumos l-ai impletit..................
la 10.05.2010, 15:00
Roberta, vreau si eu sa gust

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking