Stufat de ied cu orez basmati si legume la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de simona72 in Multicooking
6 Mai 2019 | 2688 vizualizari
Stufat de ied cu orez basmati si legume la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Prima oara am facut stufat cu carne de porc, apoi cu limba si carne de iepure. Cel mai des stufatul se gateste primavara, din carne de miel. Este o tocanita, o mancare inabusita, iar secretul consta in ceapa si usturoiul verde. Apoi vine randul mirodeniilor si al vinului. "retete pentru mese in familie"

Ingrediente

  • Pentru stufat:
  • 1,5 kg carne de ied(pulpa cu os si coaste)
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 mana de frunze proaspete de menta
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml vin alb demidulce
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingurita amestec de mirodenii uscate(rozmarin, cimbru, oregano)
  • 100 gr faina alba
  • Pentru garnitura de orez:
  • 300 gr orez basmati
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 40 ml ulei de masline
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat fin
  • 1 ciupitura sofran

Mod de preparare

Pentru stufat: pentru ca am folosit carne congelata, a fost necesar sa las carnea la dezghetat in frigider de seara pana dimineata. Se spala carnea, se curata de pielite, se taie in bucati mai marisoare si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si mirodenii. Se dau bucatile de carne prin faina alba.

Se conecteaza aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la sursa de curent, se apasa butonul Brown/Sote apoi Start/Stop. Se pun aproximativ 70 ml ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga pe rand bucatile de carne si se rumenesc pe toate partile. Dupa ce am terminat toata carnea de rumenit, se adauga in vasul aparatului restul de ulei, vinul, mirodeniile si se lasa sa dea in clocot. Se apasa butonul Start/Stop. Se adauga carnea in vas, se pune capacul, se seteaza functia Meat/Stew si timpul de 40 minute. Avem grija ca valva de aburi sa fie inchisa, apoi se apasa butonul Start/Stop.

Intre timp se spala si se curata ceapa si usturoiul verde. Se lasa sa se scurga si se taie in bucati de 3 cm. Patrunjelul si menta se toaca fin.

Dupa expirarea timpului, apasa butonul Start/Stop, elibereaza valva pentru aburi, desfa capacul cu grija folosind o manusa de bucatarie.

Se adauga ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul si menta. Se amesteca cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se sdrobeasca carnea. Se pune capacul, se seteaza aceeasi functie si timpul de 20 minute. Dupa expirarea timpului, se procedeaza la fel ca si mai devreme. Se transfera mancarea intr-un vas de servire. Se spala si se pregateste aparatul pentru garnitura…

Pentru garnitura de orez: se curata vanata de coaja, se toaca in cubulete, se pudreaza cu sare si se lasa 15 minute sau pana incepe sa lase apa. Se clateste cu apa, se usuca cu prosoape de bucatarie. Dovlecelul (eu am folosit un zucchini) se spala, se taie capetele, se pastreaza coaja, se taie in bucati la fel ca si vanata.

La fel ca si mai devreme, se conecteaza aparatul la sursa de curent, se apasa butonul Brown/Sote, iar apoi butonul Start/Stop. Se pune uleiul si se lasa sa se incinga. Se adauga legumele si se lasa sa se prajeasca 5 minute. Dupa prajire se apasa butonul Start/Stop. Se adauga peste legume un castron de orez, 3 castroane de apa, sofranul infuzat in putina apa, sare si piper, patrunjelul tocat. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, se pune capacul, se seteaza functia Rice/Risotto si timpul de 7 minute. Avem grija ca valva de aburi sa fie inchisa, apoi se apasa butonul Start/Stop. Cand programul s-a terminat, elibereaza suapa de aburi si ridica capacul cu grija cu o manusa de bucatarie.

Asta e tot!! Avem un orez facut perfect si o carne frageda cu sos. Se serveste dupa preferinte, cu muraturi sau salata verde.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de ied cu orez basmati si legume la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de privatelaura

Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Intr-un castron se amesteca faina cernuta impreuna cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca usor. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca...

Citeste continuarea

Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Ina

Salau in sos de rosii cu masline, la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pestele se curata de solzi si mate si se portioneaza rondele (coada si capul le pastram pentru ciorba).  Spalam ceapa si o tocam  marunt. Daca folosim rosii proaspete le vom spara si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2019, 15:39
bun bun
la 06.05.2019, 15:48
la 06.05.2019, 16:52
Foarte bun! L-am pe lista ,dar saptamana viitoare
la 06.05.2019, 17:03
Multicookerul asta e cel mai fain aparat de pana acum! Părerea mea
la 06.05.2019, 17:24
De abia astept sa mananc!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking