Sucuk (Carnati turcesti)

Postat de Giana in Mezel de casa
18 Oct 2013 | 24458 vizualizari
Sucuk (Carnati turcesti)

Sucuk - sunt carnati uscati preparati din carne tocata si condimentata. Noua ne place sa preparam sucuk acasa pentru ca sunt mai buni si mai sanatosi fata de carnatii din comert. Nu am poze din momentul prepararii pt ca nu m-am gandit acum 2 luni ca voi pune reteta pe Bucataras.ro.

Ingrediente

  • 2-3 m mate de vaca
  • 1.5 kg carne de vita cu grasime (puteti combina carnea de vita cu cea de oaie)
  • 3.5 lingurite boia de ardei iute
  • 1.5 lingurite sumak
  • 3.5 lingurite boia de ardei dulce
  • 3 lingurite yenibahar
  • 4.5 lingurite chimion
  • 1 capatana de usturoi
  • 4.5 lingurite piper
  • 3.5 lingurite sare

Mod de preparare

Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat pentru a obtine o pasta omogena, se adauga usturoiul pisat si condimentele si se framanta foarte bine.

Acoperim carnea cu o folie de plastic si o lasam la frigider 8-10 ore.

Matele daca sunt uscate, se tin o ora in apa calda cu otet si se spala bine. Apoi umplem matele cu carne si le legam bine cu o sfoara la capete.

Sucuk-ul astfel preparat se pune la uscat intr-un loc racoros si ferit de umezeala timp de 3-4 zile.

Dupa ce se usuca eu il pastrez in congelator ca sa reziste mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sucuk (Carnati turcesti)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza rapida la tigaie

Postat de Giana

Pizza rapida la tigaie

Se taie felii sucukul si crenvurstii, se calesc foarte putin intr-o tava unsa cu ulei. Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru aluat si se omogenizeaza compozitia cu o lingura....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2013, 09:19
Interesant! Nu cred că am mâncat cârnați din carne de vită în mațe de vacă. Sau poate fără să știu! Niciodată nu-i târziu
la 18.10.2013, 09:23
Eu amestec si carne de oaie. Ne place mult la omleta, pe pizza, cu mamaliga, in paste si langa piureul de cartofi. Eu nu mananc porc, de aceea trebuie sa-mi fac mezelurile acasa.
la 18.10.2013, 09:25
cred ca sunt tare buni , si amestecati cu carne de oaie ...wow
la 18.10.2013, 09:32
Multumesc
la 18.10.2013, 09:39
Tare buni tre sa fie!! As gusta cu placere!!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking