Sufleu cu salau

Postat de Oana in Salau
24 Oct 2009 | 35256 vizualizari
Sufleu cu salau

O reteta usoara si tocmai buna pentru copii.

Ingrediente

  • 400 g file de salau, sau orice alt peste alb
  • o ceapa
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 4 linguri cu boabe de porumb (conserva)
  • 10 buchetele de broccoli
  • 2 linguri cu faina
  • 50 g cascaval
  • sare
  • piper
 

Mod de preparare

Pestele se pune la fiert in 300 ml lapte, impreuna cu ceapa curatata si taiata in patru, sare si piper. Se fierbe 10 minute de cand incepe sa clocoteasca, la foc mic. Se scoate apoi pestele, se strecoara laptele ramas, iar in aceeasi craticioara se topesc 60 g unt. Se adauga apoi faina si laptele strecurat, amestecand cu un tel pana se ingroasa. Se adauga si cei 100 ml lapte ramasi, apoi se opreste focul.

Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb, apoi se fac piure impreuna cu 40 g unt, sare si cateva linguri cu lapte. Ouale se fierb tari si apoi se taie felii rotunde (eu am folosit un dispozitiv special de feliat oua). Broccoli se fierbe si el in apa cu sare pana se inmoaie putin.

Se unge un vas termorezistent cu putin unt, se aseaza pestele rupt bucati, feliile de oua, broccoli si boabele de porumb, apoi sosul alb cu lapte. Deasupra se pune piureul de cartofi si se presara cu cascaval ras. Se pune forma in cuptorul incins pentru 20 de minute. Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu salau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

Postat de Bucataras

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2009, 22:47
yummy!
la 24.10.2009, 23:32
la 25.10.2009, 00:38
la 25.10.2009, 08:28
N-am facut niciodata sufleu. Arata tare bine. E la favorite.
la 25.10.2009, 11:39
Ma bucur ca va place!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking