Sufleu improvizat

Postat de Patricia_Iordache_79 in Aperitive / Garnituri
17 Mar 2013 | 3954 vizualizari
Sufleu improvizat

Acest sufleu a luat nastere in momentul in care trebuia sa prepar o cina si habar nu aveam ce sa fac. M-am uitat in frigider. Aveam cate putin din toate, dar nimic care sa ma atraga in mod special. Am decis sa fac o combinatie cu ce era pe acolo si iata ce a iesit! Un deliciu usor de preparat, bun de papat si cald si rece.

Ingrediente

  • 1 cartof mare ( eu am pus 125 gr. cartofi copti taiati bucatele);
  • 20 gr. (1/2) ceapa rosie (tocata marunt, cruda);
  •  50 gr. cascaval ras mare;
  •  100 gr. telemea de vaca rdrobita cu furculita sau rasa (potrivit de sarata);
  •  100 gr. smantana (grasime 12%);
  •  140 gr. iaurt Danone (grasime 4.1 %);
  •  4 oua;
  •  6 masine taiate in sferturi;
  •  20 gr. ulei de masline;
  •  30 gr. pesmet (pentru compozitie) + 10 gr. (pesmet pentru tapetat vasul);
  •  putin unt (pentru uns vasul);
  •  sare;
  •  piper;
  •  cimbru uscat;
  •  o mana de patrunjel si marar

Mod de preparare

Curatam cartoful de coaja, il taiem cuburi si il punem pentru 10 minute la fiert in apa cu sare, apoi scurgem de apa in care a fiert si punem bucatelele de cartof intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20 minute la 220 grade.

Preincalzim cuptorul la 220 grade  (daca cumva am oprit cuptorul dupa ce am copt cartofii).

Taiem bucatile de cartofi in bucati mici. Amestecam toate ingredientele (fara unt), tapetam fundul si peretii unui vas de yena (al meu 20 cm diametrul) cu unt si cele 10 gr. de pesmet.

Turnam amestecul in vas si bagam la cuptor pentru 45-50 minute pana se incheaga si se rumeneste.

Lasam putin sa se raceasca, portionam si papam. Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu improvizat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de autodiag

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...

Citeste continuarea

Omleta cu legume si salam

Postat de caroline

Omleta cu legume si salam

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu ajutorul unui tel.  Adaugam laptele, parmezanul, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine (facem atentie deoarece vom presara sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2013, 08:30
Bun
la 17.03.2013, 08:31
la 17.03.2013, 08:41
excelent!!!!
la 17.03.2013, 09:14
la 17.03.2013, 11:03

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking