Sufleu de cascaval cu ierburi

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Aperitive / Garnituri
2 Iun 2013 | 4357 vizualizari
Sufleu de cascaval cu ierburi

Daca nu ati gustat telemeaua de capra de la Olympus, este imperios necesar sa o incercati. Toate branzeturile de capra sunt mult mai gustoase decat cele de oaie sau de vaca. Cascavalul este foarte usor amarui, insa cremos si tare bine se imbina cu ierburi si chimion.

Ingrediente

  • - 120 grame cascaval de capra;
  • - 35 grame faina integrala;
  • - 30 grame unt;
  • - 4 oua de casa;
  • - 3 frunze de salvie proaspata tocata;
  • - 100 ml lapte;
  • - 150 ml smantana 32 % grasime;
  • - doua piscaturi chimion;
  • - 1/2 lingurita ierburi de Provence;
  • - sare de mare;
  • - piper.

Mod de preparare

1. Untul se topeste intr-o oala, se adauga faina si se lasa sa fiarba pentru 2-3 minute, amestecand continuu.

2. Se adauga treptat laptele, apoi smantana, continuand amestecarea pana se obtine un sos. Insistati in cazul in care se formeaza cocoloase. Se disperseaza prin omogenizare.

3. Se condimenteaza cu sare, piper, chimion, amestecul de condimente Herbs de Provence, salvia tocata si cascavalul razuit.

4. Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se adauga in compozitia de cascaval, una cate una, amestecand, dupa care se adauga cu grija, albusurile.

5. Recipientele (5-6 boluri) se ung cu unt si se toarna compozitia pana la trei sferturi din capacitatea bolului.

6. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc pentru 20-25 minute.

7. Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cascaval cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu de ficat cu ciuperci

Postat de simona72

Sufleu de ficat cu ciuperci

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa calire, se adauga usturoiul taiat marunt si ciupercile taiate cuburi. Se lasa la foc iute 3-4 minute sa se calesca si ciupercile....

Citeste continuarea

Sufle de branza

Postat de ianculubita

Sufle de branza

Se pune la fiert laptele cu ceapa taiata, frunza de dafin, iar cand incepe sa clocoteasca se da deoparte sa se raceasca; se face un sos bechamel din unt, faina si laptele strecurat; 5galbenusuri...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 02.06.2013, 11:20
Si mie imi plac brinzeturile de capra!!! Bun sufleu!!!
la 02.06.2013, 11:20
mi-am cumparat si eu forme special ,frumos a iesit
la 02.06.2013, 11:26
Ce bine arata
la 02.06.2013, 11:30
la 02.06.2013, 11:40

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking