Sufleu de ciocolata

Postat de simona72 in Prajituri
16 Feb 2013 | 3551 vizualizari
Sufleu de ciocolata

Nu am mai facut niciodata un astfel de desert, am reteta mei demult in retetar preluata de la nu mai stiu cine. Din cite stiu eu este un desert pretentios si cred ca deaia nici nu l-am incercat pina acum, a iesit bun, dar astept pareri pro si contra la acest desert si daca a iesit cit de cit...

Ingrediente

  • 1 lingura de unt
  • 3 lingurite de zahar fin
  • 2 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri lichior eu am avut visinata
  • un praf sare
  • zahar pudra pt decor si cirese confiate

Mod de preparare

3 forme de sufleu se ung cu unt, se pune cite o lingurita de zahar fin in fiecare forma si se tapeteaza forma cu zaharul. Se pun la frigider pina terminam compozitia. Ciocolata se topeste pe baine-marie, se da deoparte si se adauga galbenusurile amestecate cu visinata. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 2 linguri de zahar si se bat pina spuma se intareste si devine lucioasa.

Un sfert din spuma de albusuri se amesteca cu ciocolata topita, se incorporeaza bine, se adauga si restul de albusuri, dar fara a amesteca prea repede pt a pastra consistenta lor. Scoatem formele din frigider si le umplem cam treisfert. Le dam la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute. Se servesc calde pudrate cu zahar si cirese confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert sufleu de ciocolata

Postat de BakeUpArtist

Desert sufleu de ciocolata

Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.  Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am...

Citeste continuarea

Desert sufleu de branza cu capsuni

Postat de merisor67

Desert sufleu de branza cu capsuni

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2013, 11:53
foarte bun
la 16.02.2013, 12:25
Arata foarte bine, cred ca ti-au iesit bine. Intr-adevar este destul de greu de facut. Eu am renuntat, obtin un rezultat mai spectaculos cu frisca lichida in care am topit ciocolata.
la 16.02.2013, 13:50
Mmm foarte bun!
la 16.02.2013, 14:05
la 16.02.2013, 14:21

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking