Ingrediente
- 1 lingura de unt
- 3 lingurite de zahar fin
- 2 linguri de zahar
- 3 oua
- 50 gr ciocolata amaruie
- 2 linguri lichior eu am avut visinata
- un praf sare
- zahar pudra pt decor si cirese confiate
Mod de preparare
3 forme de sufleu se ung cu unt, se pune cite o lingurita de zahar fin in fiecare forma si se tapeteaza forma cu zaharul. Se pun la frigider pina terminam compozitia. Ciocolata se topeste pe baine-marie, se da deoparte si se adauga galbenusurile amestecate cu visinata. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 2 linguri de zahar si se bat pina spuma se intareste si devine lucioasa.
Un sfert din spuma de albusuri se amesteca cu ciocolata topita, se incorporeaza bine, se adauga si restul de albusuri, dar fara a amesteca prea repede pt a pastra consistenta lor. Scoatem formele din frigider si le umplem cam treisfert. Le dam la cuptorul incins la 200 grade pt 15 minute. Se servesc calde pudrate cu zahar si cirese confiate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|