Sufleu de ficat cu ciuperci

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
21 Ian 2014 | 6016 vizualizari
Sufleu de ficat cu ciuperci

Dupa cum v-am obisnuit eu pregatesc in general, mese usoare si care se pregatesc rapid...

Ingrediente

  • 1 bucata ficat (de gaina de casa am avut eu)
  • 4 ciuperci champinion brune(marime medie)
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • 1 ciupitura de ierburi de Provence
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri smantana pt frisca
  • 2-3 linguri cascaval pt gratin
  • pt servit: 1 lingurita smantana grasa
  • pt decor: frunzulite de marar

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Dupa calire, se adauga usturoiul taiat marunt si ciupercile taiate cuburi. Se lasa la foc iute 3-4 minute sa se calesca si ciupercile. Se adauga ficatul de gaina taiat in cuburi, se condimenteaza cu sare si piper si se mai continua calirea 1-2 minute. Se adauga smantana lichida si cateva firicele de ierburi de provence(atat cat luati intre doua degete).

Amestecam ingredientele, le lasam 2-3 minute sa se racoreasca si punem tot continutul intru-un vas micut termorezistent uns cu unt.

Oul il baterm bine cu un praf de sare, il punem in vas peste restul de ingrediente, iar deasupra cascaval ras fin pt gratin. Dam vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 5-7 minute. La mine a stat 10 minute si s-a rumenit putin mai tare cascavalul. Am pus capacul peste vas, gratinul s-a inmuiat si am rasturnat continutul pe o farfurie. am servit cu o lingurita de smantana grasa si am decorat cu firicele de marar.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ficat cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Biscuiti cu chimen si parmezan

Postat de rocsi_1612

Biscuiti cu chimen si parmezan

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel,...

Citeste continuarea

Pogacele cu leurda si cas

Postat de sufletista

Pogacele cu leurda si cas

Aluat-cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem.Intr-o cratita punem cartofi la fiert in apa cu sare.Ii scurgem de apa si ii pisam ca la piure. Intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2014, 16:05
ce-mi place , o super idee
la 21.01.2014, 16:06
n-am cuvinte
la 21.01.2014, 16:12
Multumesc frumos! Sunteti dragutze!
la 21.01.2014, 16:12
Îmi place ficatul, indiferent în ce formă e gătit. Bun!
la 21.01.2014, 16:16
oaaaa, cat de buun! bag la seif ca e prea bunaciune

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking