Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla

Postat de simonacallas in Aperitive / Garnituri
24 Feb 2014 | 4454 vizualizari
Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla

Această reţetă este o idee marca „Bucătar de ocazie” (no :), care s-a născut din dorinţa de a utiliza nişte tortilla wraps (ce staţionau stinghere prin cămară) într-un mod inedit, înainte să uit de ele până când aveau să expire; şi să le transform într-un mic dejun pentru copiii mei care adoră orice experiment culinar (cel puţin, pe cele făcute de moa :)...

Ingrediente

  •  3 tortilla wraps
  •  1 conservă cu amestec de legume mexicane
  •  câteva roşii cherry
  •  2 ouă
  •  3 linguri smântână
  •  3-4 linguri caşcaval ras
  •  sare, piper negru - după gust
  •  1 linguriţă rasă piper cayenne (chilli) măcinat
  •  fructe de chimion

Mod de preparare

Tortillas se taie în patru părţi egale. Din câte două sferturi se formează câte un pahar. Rezultă 6 pahare, care se aşează în forme de brioşe (sau în scobiturile unei tăvi de brioşe), unse cu unt sau (cum am făcut eu) tapetate cu folie de aluminiu (asta ca să nu se lipească şi să poată fi scoase uşor din formă). Cele două părţi ale paharului trebuiesc îmbinate cu atenţie, pentru a nu se scurge compoziţia care se prepară astfel:

Ouăle se bat bine cu smântâna, se adaugă în legumele mexicane, bine scurse, şi se amestecă. Se adaugă caşcavalul ras, sarea, piperul negru şi piperul cayenne. Se pune această compoziţie în paharele de tortilla, se aşează deasupra jumătăţi de roşii cherry, se presară chimion şi se dă totul la cuptor, la foc mediu, timp de 20-25 minute.

Se pot servi ca mic dejun, aperitiv sau ca o gustare târzie de seară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de legume mexicane în pahare de tortilla" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

Postat de rocsi_1612

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

Cartofii ii spalati si ii puneti la fiert in coaja. Cand sunt patrunsi, ii dati deoparte, ii lasati sa se raceasca. Ii decojiti si ii dati pe razatoarea mare. Amestecati cartofii cu oul, faina,...

Citeste continuarea

Clatite cu ricotta si ton

Postat de rocsi_1612

Clatite cu ricotta si ton

Clatitele: Bateti ouale spuma cu ajutorul unui tel, cu putina sare si piper. Adaugati apa minerala si laptele. Praful de copt il stingeti cu putina zeama de lamaie, il adaugati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2014, 13:35
la 24.02.2014, 17:59
waw cum arata
la 24.02.2014, 20:35
la 24.02.2014, 20:41
la 24.02.2014, 21:10

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking