Sufleu Ratatouille

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume
6 Mar 2012 | 6694 vizualizari
Sufleu Ratatouille

Ingrediente

  • 1 kg cartofi,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 dovlecel,
  • 3 cepe,
  • 3 linguri ulei,
  • 150 g brânză Cheddar,
  • 250 g smântână,
  • 2 ouă,
  • sare,
  • piper,
  • 1 linguriță rozmarin,
  • 1 linguriță măghiran,
  • 1 linguriță busuioc.

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert pentru 20 minute, după care se lasă să se răcească. Curățăm ceapa și se taie feliuțe. Curățăm ardeii, se îndepărtează cotorul și semințele și se taie felii. Dovlecelul se spală și se taie rondele. Călim ceapa în ulei până devine aurie apoi se scoate într-un castron. Se călește dovlecelul 1-2 minute și se pune peste ceapă. Se călesc și ardeii 1-2 minute, după care readucem ceapa și dovleceii în tigaie și amestecăm ușor. Condimentăm legumele cu sare, piper, rozmarin, măghiran și busuioc.

Încingem cuptorul la 200 grade C. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, aranjăm cartofii curățați de coajă și tăiați rondele.
Peste cartofi punem legumele. Dăm pe răzătoare 100 g brânză Cheddar și o amestecăm cu smântâna și ouăle. Condimentăm cu sare și piper. Compoziția de brânză cu smântână se adaugă peste legume. Adăugăm și restul de brânză Cheddar dată pe răzătoare. Se dă la cuptor pentru 30 minute.

Se lasă 10-15 minute să-și tragă sufletul , apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciuperci umplute

Postat de caroline

Ciuperci umplute

Incepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse.  Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...

Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui

Postat de oanapl

Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui

Preparare Reteta simpla si gustoasa de pastai cu carne de pui Păstăile se curăță, se taie în bucăți și se pun la fiert în apă cu sare. Carnea de pui se spală, se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2012, 18:18
tare bun!
la 06.03.2012, 19:04
bun bun
la 06.03.2012, 19:44
place
la 06.03.2012, 20:24
la 06.03.2012, 20:42

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking