Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
3 Ian 2011 | 21264 vizualizari
Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli

Garnitura pentru peste sau friptura :)

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 buchet de broccoli proaspat sau 500 g congelat
  • 2 oua
  • 150 g cascaval
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • jumatate ceapa rosie, de apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert. Broccoli se curata si se desparte in buchetele, se spala si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se scurg bine de zeama. Cartofii se amesteca cu sare, unt si lapte si se paseaza, dar nu asa fin ca la piure. Broccoli se marunteste la mixer, atentie sa nu se faca crema, sa ramana bucatele. Se poate taia si cu cutitul. Se amesteca broccoli si cartofii, se rade 100 g de cascaval, se bat ouale cu sare si piper si se pun peste compozitie, iar ceapa de apa se taie cubulete foarte fine si se presara peste cartofi. Se amesteca totul cu o lingura, lejer. Se pregateste o tava de briose cu hartiute de briose si se umplu cu compozitia de cartofi si broccoli. Deasura se rade restul de cascaval si se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra. Se servesc calde alaturi de peste sau friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu-briosa cu cartofi si brocolli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Somon Viking

Postat de Ksenya

Somon Viking

Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau...

Citeste continuarea

Mic dejun cu oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Mic dejun cu oua si mozzarella

Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2011, 18:46
cred ca sunt f bune
la 03.01.2011, 18:47
Oaaaaaaaaaaaaaanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... la mulţi ani!
mişto brioşele astea
la 03.01.2011, 18:51
buneeeeee
la 03.01.2011, 19:04
la multi ani nu te-am mai vazut de anul trecut,bune briose
la 03.01.2011, 19:15
La multi ani, dragelor! Un an nou cu tot ce va doriti! Ma bucur ca va plac, sunt foarte "de efect" si foarte gustoase.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking