Sunca de curcan

Postat de Bunica in Mezel de casa
30 Ian 2010 | 16334 vizualizari
Sunca de curcan

M-am tot gandit ce mezeluri se pot face in casa si inspirata de una din retetele gasite pe Bucatars am trecut la treaba.

Ingrediente

  • 1/2 kg. piept de curcan ( 2 kg,)
  • sare
  • piper
  • 200 g. slanina de porc afumata
  • busuioc
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite de mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml. vin alb sau rosu

Mod de preparare

 Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se  mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu l-am taiat pe lungimea pieptului. Se condimenteza bine pe ambele parti, se ruleaza cat mai strans. Pentru a nu se desface se leaga bine . Se infasoara in felii de slanina subtiri , sa-i tina de cald.

Se ia o bucata hartie de copt mai lunga, se pune carnea rulata pe ea, se ruleaza de 3-4 ori cat mai strans si se uita in frigider 2 zile.

Dupa2 zile ,se scoate ,se pune intr-o tava mai ingusta si cu peretii mai inalti. In tava se pune apa (pana la jumatate) sare,vin alb sau rosu, foaia de dafin

Se tine in cuptor 2-2 1/2 ore intorcandu-l pe toate partile. Daca lichidul a scazut el se completeaza cu apa din cand in cand. Dupa acest timp se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca(sa nu se raceasca de tot , sa fie caldut). 

Cand s-a racit se desface hartia, ata cu care l-am legat sa nu fuga , se curata de slanina si il punem la presat intre doua tocatoare de lemn cu o greutate deasupra pentru a se presa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Paste cu sunca si sos alb

Postat de rocsi_1612

Paste cu sunca si sos alb

Intr-o oala puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, adaugati pastele si le fierbeti la foc potrivit. Incercati una si cand sunt gata, le scurgeti de apa. Sunca o taiati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2010, 21:04
Buni, ce bunatateeeee!
la 30.01.2010, 21:54
ma si duc sa fac un control la ongelator sa vad daca mai am vre-o bucata de piept de curcan merge la favorite
la 31.01.2010, 17:49
cred ca si din piept de gasca pot face ,nu-i asa ?am vreo 3-4 adunate si nu stiu ce sa mai fac din ele, e o idee de luat in seama;era buna sunca ,daca ajungea la Bucuresti!
la 03.02.2010, 11:13
Wow ce bunatate habar nu aveam sa pregatesc asa ceva, felicitari bunica Super idee, o sa incerc sie u sa fac o data , o salvez la favorite
la 10.04.2010, 10:55
suna bine asincerca da mi-e frica nu mi se strica carnea aia asa 2 zile in frigider?????

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking