Sunculita cu boia

Postat de Bunica in Mezel de casa
22 Dec 2012 | 6716 vizualizari
Sunculita cu boia

Era la macelarie o bucata de cap de piept de porc putin impanata cu grasime.cum am vazut-o i-am spus lui Gusti ca vreau sa fac ceva bun cu ea.Zis si facut.

Ingrediente

  • o bucata de cap de piept-1 si 1/2kg.
  • zeama de varza
  • 3 foi de dafin
  • o lingurita de piper boabe
  • 5-6 boabe enibahar
  • 1 lingura sare de muraturi
  • o capatana de usturoi
  • boia de ardei

Mod de preparare

Intr-o oala am pus capul de piept,foile de dafin,sare,piper,enibahar si zeama de varza cat sa depaseasca cu doua degete carnea.

Am lasat sa fiarba la foc moale pana se desprind oasele.

Se stinge focul si se lasa la racit.

Cand este caldut se scot oasele si se adauga usturoiul pisat.

Se acopera oala si se lasa la rece pana a doua zi.

A doua zi se scoate capul de piept se curata bine de grasimea ramasa pe el si se lasa la scurs pe servetele absorbante. Se da la vant ,apoi se da cu boia de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunculita cu boia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Iata cum se prepara  Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor Pasul 1 . Curățăm cartofii, rădăcinoasele , ceapa și usturoiul și le...

Citeste continuarea

Varza murata cu sunculita afumata, la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Varza murata cu sunculita afumata, la slow cooker Crock-Pot

Varza murată se taie fideluță, se lasă în apă rece cca. 60 minute. Șunculița de porc afumată se taie cubulețe. Varza se scurge de apă și se pune în vasul de ceramic al...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2012, 18:50
ce fain arata!
la 22.12.2012, 18:51
A incercat-o Gusti si a zis ca e foarte buna!
la 22.12.2012, 18:52
Dacă pe cârnaţi scria mămăligă, şunca numai cu muştar, ori ceapă sau usturoi o văd Bravoo Buni
la 22.12.2012, 18:59
Ceapa sau usturoi sunt cele mai bune!
la 22.12.2012, 19:06
Mmmm, e super!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking