Supa algeriana - Chorba Beida

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
11 Iun 2017 | 3886 vizualizari
Supa algeriana - Chorba Beida

Iata o supa de pui delicioasa, lejera si renumita caci foarte sanatoasa pentru stomac. Chorba Beïda inseamna "supa alba" si este o reteta traditionala in Algeria. Este aromatizata cu scortisoara si lamaie si este foarte apreciata in perioada Ramadan-ului. Se degusta cu paste subtiri- vemlicelli sau cu grau incoltit - frik. N-am pus scortisoara din cauza mofturosilor de acasa, dar am pus legume diverse (morcovi, praz) pentru o buna aroma. Se poate pune pe langa pastele vermicelli si naut  (nu uitati sa-l puneti la-nmuiat o seara inainte). http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/chorba-beida-supa-algeriana.html  

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu tot cu os si piele
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • partea verde de la un praz
  • 1 mana buna de paste vermicelli
  • 1 litra de apa
  • 1 Kub de pui
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de coriandru tocat (patrunjel)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele.

Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei.

Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.

Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere.

Gatiti la foc potrivit, fara capac timp de de 30-40 minute, pana cand carnea este bine gatita. Indepartati spuma in mod regulat.

Strecurati si degresati lichidul.

Adaugati carnea taiata bucatele si pastele si fierbeti cateva minute. (timp indicat pe pachetul de paste)

Preparati El Akda :

Bateti intr-un bol galbenusul de ou cu sucul de lamaie, sare si piper.

Luati un polonic de supa si puneti-l deasupra, amestecand in continuu.

Turnati in supa si gatiti 2-3 minute.

Adaugati verdeata tocata, scortisoara, daca doriti si luati de pe foc.

 

Puteti servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa algeriana - Chorba Beida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de pasare, la multicooker

Postat de Ina

Ciorba de pasare, la multicooker

Curatam legumele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le punem in vasul de la multicooker, impreuna cu 3 linguri cu ulei  si un praf de sare, sa se caleasca usor pe programul fry ( fara a...

Citeste continuarea

Ciorba cu zeama de varza acra cu carnati, cartofi si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba cu zeama de varza acra cu carnati, cartofi si smantana

 Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare.  Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2017, 15:44
la 11.06.2017, 18:40
la 12.06.2017, 07:25
Interesanta!
la 12.06.2017, 09:20
Interesanta reteta!
la 12.06.2017, 11:09
Catalina o reteta foarte faina si interesanta

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking