Supa chinezeasca cu legume

Postat de comanligia in Supe/Ciorbe
21 Mai 2014 | 8025 vizualizari
Supa chinezeasca cu legume

Am mancat aceasta supa de multe ori de la restaurantele tailandeze sau chinezesti,dar tot mai buna e cea facuta in casa :) De cate ori serveam aceasta supa trageam cu ochiul in ea sa vad ce mananc si sa depistez aromele ca doar nu intrebam vanzatoarea cum e preparata :D cine stie ce mai crede ca vreau sa-mi deschid un restaurant chinezesc si le fur reteta :)))

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 morcov si jumatate
  • 1 sfert salata chinezeasca
  • fidea de orez chinezeasca(cantitatea din imagine)
  • putin sos de soia
  • sare si piper
  • o cutie (conserva) ciuperci champinion
  • 200 gr germeni de soia
  • 1 cutiuta de bambus(conserva)
  • delikat de legume dupa gust
  • putin coriandru
  • ceapa caramelizata uscata
  • putin ulei

Mod de preparare

Am pus apa intr-o craticioara la fiert si am adaugat in ea ceapa curatata,spalata si taiata rondele,si morcovul curatat si spalat si dat prin razatoarea fina.

Fideaua am pus-o intr-un bol cu apa calda la inmuiat.Cand au fiert legumele putin am adaugat ciupercile,germenii de soia si bambusul si am mai lasat putin sa fiarba nu foarte mult ptr ca sunt deja moi.

Spre final am adaugat delikat,sare daca a fost nevoie,fideaua,piper,salata chinezeasca,am presarat piper(se poate pune si ardei iute)putina ceapa caramelizata uscata si am adaugat putin ulei si sos de soia. Dupa ce am oprit focul am pus putin coriandru.Cand se serveste ptr aroma mai bogata se mai poate adauga ceapa caramelizata uscata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Supa thailandeza de legume

Postat de Ksenya

Supa thailandeza de legume

    Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam   galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe...

Citeste continuarea

Porc Sichuan

Postat de AndrutzaP

Porc Sichuan

Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2014, 20:28
Imi place cum arata,dar nu-i pe gustul meu...
la 21.05.2014, 20:32
Cleme eu dau carnea si coastele pe supe din astea
la 21.05.2014, 20:41
Imi place!
la 21.05.2014, 20:58
Nu am mancat,dar cred ca e tare buna!!!
la 21.05.2014, 21:00
Arata bine

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking