Ingrediente
- 900ml apa
- 5 cartofi
- 1 ceapa alba
- usturoi
- 2-3 morcovi
- creme fraiche
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat mai marunt.
Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,la foc mediu.
Se calesc ceapa si usturoiul.
Se adauga 900 ml de apa.
Se adauga cartofii.
Se lasa la fiert la foc mediu.Intre timp se adauga si morcovii.
Cand s-au fiert legumele se adauga sare,piper dupa gust.
Se ia oala de pe foc ,se prepara crema cu blenderul.
Se adauga si creme fraiche (smantana mai groasa).
Se adauga si patrunjelul verde.
Se serveste calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu creme fraiche" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|