Ingrediente
- o conopida de marime mijlocie
- un cartof
- sare
- apa
- piper alb
- nucsoara
- 50 smantana grasa
- unt
- patrunjel
Mod de preparare
Se spala conopida, se taie si se pune la fiert impreuna cu cartoful curatat si taiat marunt. Cand apa clocoteste se adauga putina sare.
Dupa ce a fiert cartoful (se incearca cu furculita, daca se zdrobeste cand ii intepam, e fiert), se strecoara legumele. NU SE ARUNCA APA IN CARE AU FIERT.
Conopida si cartoful se fac piure cu un mixer vertical. Se adauga cate putin din apa in care au fiert pana compozitia este perfect omogena.
Peste pasta obtinuta se adauga o bucatica de unt ( fiecare dupa preferinte, eu adaug de obicei maxim 10g, dar depinde insa de cantitatea facuta), se amesteca pana untul se incorporeaza, apoi se adauga smantana (puteti folosi, in loc de smantana, branza Philadelphia sau Cremoso de la Danone).
Se adauga sare (daca este cazul), piper si un praf de nucsoara (nucsoara este foarte aromata, asa ca nu adaugati prea multa).
Se toaca marunt patrunjelul si se adauga peste supa.
Pofta buna :) :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|