Ingrediente
- 1 dovleac placintar
- 1 fir praz-
- 1-2l supa de pui
- o mana parmezan
- piper
- optional o mana de fistic
Mod de preparare
Pentru inceput taiati dovleacul in 2 jumatati, pe lungime, aruncati semintele si fierbeti in supa de pui. Supa nu trebuie sa depaseasca cu mult nivelul legumelor. Daca puneti prea multa supa riscati sa nu obtineti consistenta dorita. Pentru supa de pui puteti folosi zeama strecurata de la o supa sau daca nu aveti timp puteti folosi 1-2 cuburi de supa asa cum am facut eu.
Verificati constant dovleacul cu cutitul, iar cand este aproape gata adaugati si prazul taiat rondele si mai lasati 10 minute pe foc.
Scoateti dovleacul din oala, lasati-l sa se raceasca putin, apoi curatati cu grija coaja si taiati-l cubulete. Reintroduceti in oala cu supa si blenduiti tot amestecul pana obtineti un amestec omogen, cu o consistenta ceva mai lichida fata de cea a piureului. Pentru ca am folosit cuburi de supa nu a fost nevoie sa mai adaug sare. Spre final am condimentat cu putin piper.
Puteti servi supa alaturi de putin parmezan ras sau o mana de fistic.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|