Ingrediente
- 1 rosie mare
- 1 ardei
- 1 ceapa medie
- 1 cartof dulce
- 2-3 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 dovlecel
- marar
- sare si piper
Mod de preparare
Spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga, cartoful dulce, morcovii si radacina de patrunjel ii curatam si-i taiem tot in 4, dovlecelul il curatam si-l taiem cubulete mai mari.
Punem toate legumele la fiert in apa cat sa le acopere, adaugam putina sare si lasam sa fiarba la foc mic sub capac.
Cand sunt fierte separam legumele de apa in care au fiert folosind o sita, le punem in blender, adaugam sare, piper, marar si le mixam pana devine o pasta cremoasa, dupa care amestecam crema obtinuta cu apa in care au fiert. Nu trebuie sa adaugam toata apa, ci in functie de cum ne place, mai mult sau mai putin cremoasa.
Se serveste calda sau rece si bineinteles cu multe crutoane J, iar dupa preferinte, cu sau fara smantana.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|