Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce)

Postat de panacris in Supe
3 Apr 2014 | 3502 vizualizari
Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce)

Zilele astea am tot savurat online supe creme, așa că am executat și eu. Super bună;) Sper să reușesc să păcălesc Zmeii mici, să consume brocoli și conopidă :))

Ingrediente

  • brocoli 200 g,
  • conopidă 200 g.,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morocov 1 bucată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ciuperci 200 g.,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de măline extravirgin,
  • sos de stridii.
  • Crutoane de casă.

Mod de preparare

Legumele se curăță, se spală, se taie grosier, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter de data aceasta adăugându-se cca. 200 ml apă rece, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul de pe termocontrol, ajunge în zona maronie. Între timp se prepară crutoanele, varianta rapidă. Cca 4 felii de pâine se prăjesc în prăjitorul de pâine, apoi se taie cubulețe, apoi se trag în puțin ulei de măsline încins într-o tigaie, de preferat acoperită cu strat ceramic. Se asezonează de sare și ierburi ( rozmarin, cimbru, busuioc etc). Legumele fierte se zdrobesc fierbinți cu mixerul vertical, adăugându-se ulei de măsline și sos de stridii, după gustul fiecăruia, până ce se obține consistența dorită. Supa se servește fierbinte cu crutoane aromate și asezonată cu ulei de stridii. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de Fasole Verde cu Costita Afumata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Supa de Fasole Verde cu Costita Afumata (Reteta Video)

Tocam marunt ceapa. Taiem telina in cuburi mici. Tocam ardeiul in fasii subtiri. Taiem morcovii in cuburi mici. Taiem rosia in cubulete. Tocam marunt verdeata si zdrobim...

Citeste continuarea

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2014, 18:45
la 03.04.2014, 18:52
;-bd
la 03.04.2014, 18:55
cu sos de stridii n-am incercat dar cred ca e tare buuuuna
la 03.04.2014, 19:02
Interesanta combinatie! trebuie incercata!
la 03.04.2014, 19:02

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking