Ingrediente
- 450 g mazăre congelată
- 1 dovlecel
- 10-15 buchețele broccoli
- 3 cartofi
- 1 pătrunjel rădăcină
- 1 păstârnac
- 1 felie țelină
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- sare
- piper
- pentru crutoane:
- 4 felii de pâine
- rozmarin
- ulei de măsline
Mod de preparare
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10-15 minute se adaugă și buchețelele de broccoli. Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă sare și piper după gust.
Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu rozmarin. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.
Supa se servește cu crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|