Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Postat de oanapl in Supe
4 Apr 2020 | 3480 vizualizari
Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu ce am prin frigider). Supa pregătită azi a fost delicioasă și vă invit să o încercați și voi.

Ingrediente

  • 450 g mazăre congelată
  • 1 dovlecel
  • 10-15 buchețele broccoli
  • 3 cartofi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 1 felie țelină
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • pentru crutoane:
  • 4 felii de pâine
  • rozmarin
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10-15 minute se adaugă și buchețelele de broccoli. Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă sare și piper după gust.

Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu rozmarin. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute. 

Supa se servește cu crutoane.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema din zarzavaturi

Postat de panacris

Supa crema din zarzavaturi

Zarzavaturile se curăță, apoi se taie grosier și se pun la fiert în  cca. 2000 ml apă rece, cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se asezonează de sare...

Citeste continuarea

Supa de rosii cu perisoare

Postat de deyutzky

Supa de rosii cu perisoare

Curatam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2020, 16:29
Îmi plac supele cremă...
la 04.04.2020, 17:09
la 04.04.2020, 17:24
Gustoasa si sanatoasa
la 04.04.2020, 18:29
tare buna
la 04.04.2020, 18:40

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking