Supa crema din legume mexicane

Postat de panacris in Supe
6 Noi 2020 | 5179 vizualizari
Supa crema din legume mexicane

O supă cremoasă și tare bună în zilele acestea mohorâte de toamnă!
Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Amestec de legume mexicane congelate (mazăre, porumb, ardei roșu, morcovi, fasole galbenă, fasole verde) cca. 400 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți mici,
  • Cartofi albi 3 bucăți medii,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Smântână de gătit cca. 200 ml,
  • Apă rece cca. 750 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru servit:
  • Saleuri Panacris sau crutoane aromatizate cu rozmarin și ulei de măsline,
  • Parmesan ras cca. 100 g,
  • Ulei de măsline.

Mod de preparare

Ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu legumele congelate, apa, uleiul, smântâna de gătit, piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului vostru.

Se servește împreună cu crutoane de casă sau saleuri a la Panacris și cu parmesan ras  după preferința fiecăruia.

Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;) blenderul super performant ce pe lângă râșnit, blenduit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Legumele congelate se pun în vasul blenderului. Apoi se adaugă ceapa, cartofii, curățați și tăiați grosier. Se asezonează de sare, piper, ulei, smântână și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Am devorat-o alături de saleuri a la Panacris și parmesan ras, asezontă cu puțin ulei de măsline.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa crema de mazare

Postat de oanapl

Supa crema de mazare

Se topește untul. Se pune ceapa tocată la călit, apoi se adaugă legumele spălate, curățate și tăiate cubulețe să se călească un minut. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert 20 de...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac, cu castane

Postat de Ksenya

Supa crema de dovleac, cu castane

  Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.  Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2020, 11:30
Ce prezentare frumoasă...!
la 06.11.2020, 11:41
Mulțumesc Rodica!
la 06.11.2020, 11:44
Gustoasa!
la 06.11.2020, 13:04
la 06.11.2020, 13:34

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking