Supa crema din legume mexicane

Postat de panacris in Supe
6 Noi 2020 | 5076 vizualizari
Supa crema din legume mexicane

O supă cremoasă și tare bună în zilele acestea mohorâte de toamnă!
Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Amestec de legume mexicane congelate (mazăre, porumb, ardei roșu, morcovi, fasole galbenă, fasole verde) cca. 400 g,
  • Ceapă roșie 2 bucăți mici,
  • Cartofi albi 3 bucăți medii,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Smântână de gătit cca. 200 ml,
  • Apă rece cca. 750 ml,
  • Sare Himalaya 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Pentru servit:
  • Saleuri Panacris sau crutoane aromatizate cu rozmarin și ulei de măsline,
  • Parmesan ras cca. 100 g,
  • Ulei de măsline.

Mod de preparare

Ceapa și cartofii, curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu legumele congelate, apa, uleiul, smântâna de gătit, piperul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului vostru.

Se servește împreună cu crutoane de casă sau saleuri a la Panacris și cu parmesan ras  după preferința fiecăruia.

Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;) blenderul super performant ce pe lângă râșnit, blenduit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Legumele congelate se pun în vasul blenderului. Apoi se adaugă ceapa, cartofii, curățați și tăiați grosier. Se asezonează de sare, piper, ulei, smântână și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Am devorat-o alături de saleuri a la Panacris și parmesan ras, asezontă cu puțin ulei de măsline.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa-crema de mazare

Postat de cristeena20

Supa-crema de mazare

Intr-o oala punem ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si putin ulei de masline la calit-doar cat sa devina sticloasa-adaugam mazarea congelata si apoi dovlecelul curatat si taiat in cuburi....

Citeste continuarea

Supa de legume cu paste litere

Postat de Constelatialeu

Supa de legume cu paste litere

Am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o mai marunt, morcovul, pastarnacul si telina le-am dat pe razatoarea mare. Intr-o tigaie mai mare am asezat toate legumele, mai putin conopida...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2020, 11:30
Ce prezentare frumoasă...!
la 06.11.2020, 11:41
Mulțumesc Rodica!
la 06.11.2020, 11:44
Gustoasa!
la 06.11.2020, 13:04
la 06.11.2020, 13:34

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking