Supa crema din praz si cartofi copti

Postat de Brindusa in Supe
17 Oct 2011 | 4415 vizualizari
Supa crema din praz si cartofi copti

Ingrediente

  • 2 fire mari de praz, spalate
  • 5 cartofi medii, curatati de coaja
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

 Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)

Taie partea alba a prazului in bucati de 5 cm. Frunzele verzi, tari, care nu pot fi mancate, separa-le si spala-le bine.

Taie cartofii in bucati nu foarte mari.

Pune cartofii si partea alba a prazului intr-o tava, pe hartie de copt Pune deasupra uleiul, sare si piper

Coace in cuptor 30 - 45 minute

In timpul asta fierbe frunzele verzi de praz, in 4 l de apa

Cand totul e gata strecoara zeama de praz si pune in oala continutul tavii din aragaz, cu tot cu uleiul. 

Fierbe 20 de minute.

Paseaza cu un blender, pana cand supa devine fina.

Potriveste de sare si piper.

Serveste cu crutoane de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema din praz si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de mazare cu crenvursti

Postat de katty

Supa crema de mazare cu crenvursti

Curatam ceapa si pastarnacul, le spalam si le taiem in bucati mai mari. In uleiul incins pus intr-o oala punem ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si punem capacul .Lasam la  foc...

Citeste continuarea

Supa-crema de dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Supa-crema de dovleac placintar

Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru. Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2011, 00:54
la 18.10.2011, 05:33
am trecut-o la favoite !
la 18.10.2011, 08:24
la 18.10.2011, 10:11
Mmmm, ce bunatate ai facut aici!
la 18.10.2011, 11:48
Foarte interesant

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking