Supă cu tăiței Soba

Postat de Satisfyyourcravings in Supe
27 Ian 2013 | 5180 vizualizari
Supă cu tăiței Soba

Ingrediente

  • 90 grame tăiței Soba
  • 1 bucată medie de ghimbir decojit
  • 2 căței de usturoi curățați
  • 4 ciuperci Shiitake
  • 100 grame fasole verde
  • 1 morcov mediu decojit și tăiat julienne
  • 1 litru supă de legume
  • 2 linguri sos de soia light
  • 18 grame miso
  • 1 ou fiert tare, tăiat în două
  • 1 fir ceapă vede tăiată rondele
  • sare/ piper

Mod de preparare

Tăițeii Soba se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se spală sub jet de apă rece. Se împart în 2 boluri. 

Ciupercile Shiitake se hidratează 30 de minute în apă fierbinte. Se scot, se îndepărtează piciorușul și se taie felii.

Într-o oală se pune la fiert supa de legume împreună cu ciupercile Shiitake, ghimbirul, cățeii de usturoi, fasolea verde și morcovul. Se lasă la fiert, la foc mic câteva minute, până când legumele sunt  fragede. Se adaugă miso și sosul de soia, se lasă la fiert încă 3 minute. Se adaugă sare dacă este necesar, apoi se îndepărtează ghimbirul și usturoiul din supă.

Se toarnă supa peste tăiței, se așează o jumătate de ou în fiecare bol, se piperează și se ornează cu ceapă verde. 

Se serveşte fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cu tăiței Soba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa japoneza cu taitei Soba, tofu, alge si miso

Postat de Satisfyyourcravings

Supa japoneza cu taitei Soba, tofu, alge si miso

Algele se rup in bucati daca este nevoie si se adauga, impreuna cu 1.2 litri de apa si pasta de miso, intr-o oala pentru supa, la foc mediu.  Se taie ceapa rondele si bok choy in bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 14:26
Foarte vii culorile şi cred că şi gustul e la fel de revigorant.
la 27.01.2013, 14:34
imi place
la 27.01.2013, 14:35
Ce buna!
la 27.01.2013, 14:36
vai ce pofta imi e Udon am reusit sa fac de casa,la soba inca nu m-am bagat
la 27.01.2013, 14:39

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking