Supa cu varza si fasole boabe

Postat de cristeena20 in Supe/Ciorbe
22 Oct 2015 | 3591 vizualizari
Supa cu varza si fasole boabe

Noua ne plac mult supele , mai ales la cina si incerc sa fac alternativ supele romanesti si cele traditionale aici portugheze. De data asta va aduc o reteta de supa foarte traditionala printre portughezi- o supa crema de legume cu varza si fasole boabe.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi medii
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 rosie bine coapta
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varza potrivita
  • 2 borcane de fasole boabe
  • 1 carnat afumat
  • ulei de masline, sare, piper alb

Mod de preparare

- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin gust-aduagam resul si le calim 2 minute la foc mediu. Adaugam apa fierbinte si punem sare si putin concentrat de carne . Lasam sa fiarba bine. Cand sunt gata fierte legumele aduagam un borcan de fasole si mai lasma 5 minute sa fiarba impreuna. Dam deoparte si pasam totul cu blenderul vertical. 

- Intre timp ne ocupam de varza. O tocam fin si in timp ce fierbe supa o punem intr-o tigaie larga cu putin ulei de masline, sare, piper alb si putin cimbru-o lasam sa se inmoaie, aduagand apa din cand in cand.Ideea e sa se fiarba inabusit. Si carnatul il taiem cubulete si il aduagam la varza. Cand e moale suficient adaugam la supa deja pasata si apoi mai aduagam cealalta parte de fasole boabe intregi. Gustam de sare, piper si stingem focul. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Winter soup-supa de iarna

Postat de mihaelar63

Winter soup-supa de iarna

Carnea de cocos se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare . Spalati si taiati mai marunt tija de telina si prazul verde . Decongelati mixul de legume de iarna la...

Citeste continuarea

Minestrone

Postat de dentistutza

Minestrone

Indiferent ce zarzavaturi sau legume puneti, procedeul este acesta: In oala mare se pune uleiul de masline, la foc potrivit. Cand este cald se pun la calit ceapa,morcovul, telina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 14:48
Tare buna e!
la 22.10.2015, 15:00
la 22.10.2015, 15:07
la 22.10.2015, 15:37
la 22.10.2015, 15:47
Bună combinația

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking