Ingrediente
- 1 ceapa tocata solzisori
- 2 morcovi
- 1/2 capatana telina din cele grasutze, olandeze
- 1 conserva cu fasole boabe scurse si spalate
- 2 cartofi
- 1/2 varza
- 2-3 catei usturoi
- mirodenii: coriandru, rozmarin, ardeias iute uscat pisat,tarhon maruntit
- sare
- 3-4 linguri ulei masline
- optional 2 rosii decojite proaspete sau din conserva
- optional paste micute sau cus-cus sau orez-cam 2 pumni
Mod de preparare
Indiferent ce zarzavaturi sau legume puneti, procedeul este acesta:
In oala mare se pune uleiul de masline, la foc potrivit. Cand este cald se pun la calit ceapa,morcovul, telina taiate cubulete fine si usturoiul zdrobit. Se amesteca din cand in cand pentru cateva minute. Apoi se adauga varza taiata mic si cam 1.5 l. apa. Se lasa sa fiarba la foc mediu si dupa ce a clocotit cateva minute se adauga si cartofii cubulete. Incepem sa asezonam cu ierburile aromatice si sare pe gustate. Important este ardeiasul maruntit- cativa fulgi sunt suficienti pt. a da un pic de iuteala.
Se lasa la fiert cam 20 min. la foc domol. Daca doriti acesta este momentul pt a pune si rosiile tocate si/sau pastele si/sau orezul. Se mai lasa la fiert cel putin 10-12 minute in cazul in care s-au adaugat paste/orez.
Servim fierbinte eventual cu o picatura de ulei bun de masline si cu niste bruschete crocante alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minestrone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|