Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2 cartofi medii
- 1/2 dovlecel
- 1 ceapa
- 1 rosie bine coapta
- 2 catei de usturoi
- 1 varza potrivita
- 2 borcane de fasole boabe
- 1 carnat afumat
- ulei de masline, sare, piper alb
Mod de preparare
- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin gust-aduagam resul si le calim 2 minute la foc mediu. Adaugam apa fierbinte si punem sare si putin concentrat de carne . Lasam sa fiarba bine. Cand sunt gata fierte legumele aduagam un borcan de fasole si mai lasma 5 minute sa fiarba impreuna. Dam deoparte si pasam totul cu blenderul vertical.
- Intre timp ne ocupam de varza. O tocam fin si in timp ce fierbe supa o punem intr-o tigaie larga cu putin ulei de masline, sare, piper alb si putin cimbru-o lasam sa se inmoaie, aduagand apa din cand in cand.Ideea e sa se fiarba inabusit. Si carnatul il taiem cubulete si il aduagam la varza. Cand e moale suficient adaugam la supa deja pasata si apoi mai aduagam cealalta parte de fasole boabe intregi. Gustam de sare, piper si stingem focul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu varza si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|